Sydendykkerne

Da var det jammen på tide å bli sydendykkere, fant Ane og jeg ut. Vi har dykket litt i Norge begge to, men har strengt tatt ingen motforestillinger mot litt varmere vann. Sist jeg dykket hjemme var det bare tre varmegrader i vannet.

Egentlig hadde vi meldt oss på to dykk hos Puerto Rico diving onsdag 30. mars, men så ble instruktøren der syk og måtte avlyse. Vi fikk klemt oss inn hos noen andre, nemlig hos Top Diving. Dette senteret ligger lett tilgjengelig i havnen i Puerto Rico.

Her fikk vi bli med noen førstegangsdykkere på et båtdykk i Bahia Blatica. Vi fulgte etter de andre på dykket, men siden det var første gang de var under vann med dykkerutstyr så var det ganske kaotisk.

Vi så mye morsomt som vi gjerne ville sett nøyere på, men det ble ofte sånn at vi måtte svømme fra alt for å holde følge med resten av gjengen. Hvis du ser nøye på bildet over, så får du kanskje en forståelse av hvordan det var. Jeg så en fin fisk, som jeg gjerne ville ha bilde av. I bakgrunnen ser man dykkelederen, som vinker med hånden at jeg må komme. Haha! Men fisken var vel nydelig? Til tross for at ting gikk litt fort, var vi kjempefornøyde fordi det var mye fine fisk å se. Temperaturen var heller ikke gal, 18 grader i vannet er luksus for en norske.

Neste dag (det vil i skrivende stund si i dag) hadde heldigvis Puerto Rico Diving kapasitet til å ta oss med. Og for en flott dag det ble. Vi ble hentet utenfor hotellet om morgenen. To erfarne dykkerinstruktører, Nina og Angela, fulgte oss opp. Turen gikk langs steinmoloen på Amadores-stranden.

Her viste de oss mye av det som lever her, og gav oss tid til å fomle frem kameraet så mye vi ville.

Vi fikk med oss bananer i vesten, og disse brukte vi til å mate noen av fiskene.

Det var utrolig gøy, fordi det flokket seg fisk i hopetall rundt oss. Her er meg i en stim av små fisk. 

De elsker banan, de fiskene der!

Nina visste hvor det hadde holdt seg en blekksprut, og den var heldigvis der i dag også. Jeg fikk knipset bilder mens den lå der i hulen sin og tittet ut.

Jeg har aldri sett sepia-blekkspruter før, men i dag fikk jeg se en hel masse. De holder ofte sammen i par. Først så jeg bare den ene her, men når jeg skulle ta bilde så kom den andre fykende ut fra gjemmestedet sitt. Så klart den fikk bli med på bildet!

Enda en sepia! 

En diger sjøpølse!

Dykket ble på hele 62 minutter, og prisen var faktisk lavere her enn på det første dykket vårt. Til og med inkludert transport til og fra. Jeg følte meg virkelig trygg og godt ivaretatt. Hvis du noen gang skal dykke i Puerto Rico-området så kan jeg anbefale Puerto Rico Diving. Jeg vil i alle fall tilbake hit, og tror nok jeg skal klare å overtale Ane også.

6 kommentarer

fruensvilje

31.03.2016 kl.22:22

skikkelig herlige bilder,dere storkoser dere i varmere strøk ) ikke bare bikini og svett kropp på en strandseng hi hi

fjellgeitbundingen

31.03.2016 kl.22:59

Super spennende :)

natheless

01.04.2016 kl.17:09

Så morsomt å se. Dere er jo reine superfotografene på havets bunn. Imponert! Kos dere videre. Her er det spådd snø i morgen! :)

Siv Svanem

02.04.2016 kl.09:00

Enn det noe så herlig.

Ugleloftet

15.04.2016 kl.22:25

Spennende - og så stilig med undervannsbilder! God helg til deg.
Hei, fin blogg! Om du er i markedet for nytt design eller header, stikk innom oss her :)www.espolin.net

Skriv en ny kommentar

hits