Hvaler og delfiner - Gran Canaria

I Puerto Rico (på Gran Canaria) ligger det flere båter som frister turistene med hval- og delfinsafari. Vi lot oss selvsagt friste. Vi ble med Funny Day-båten på en to og en halv timers tur til 25 euro per person. Selskapet er så sikre på at man får se delfin eller hval at de gir deg ny tur hvis ikke du får se noen.

Etter en time ut i det åpne havet hadde vi ikke sett noe annet enn seilbåter. Men så var de der. I følge hvalekspertene ombord var det to gåsenebbhval - Ziphius cavirostris (engelsk: Cuvier's beaked whale).Hvalsafariguiden vår hadde bare sett denne arten én gang før. Selv om den er ganske vanlig, blir den sjelden observert. Derfor er det også forsket lite på den, men den innehar (den for mennesket kjente) verdensrekorden i dypdykk blant pattedyr.

Etter å ha sett disse hvalene gikk det ikke lenge før en flokk med flekkdelfin - Stenella frontalis (engelsk: Atlantic spotted dolphin) kom mot oss. Jeg glemte å telle, men det var i hvert fall 7 stykker, trolig flere.

Delfinene lekte rundt båten en stund, og to hanner oppvartet en hunn rett nedenfor der vi sto. Hannene la seg på ryggen og viste henne den vakre magen sin. Flekkdelfiner er vanlige, og det er heller ikke uvanlig å få observere deres kurtisering slik vi fikk.

Selv om delfinene lekte videre rundt oss, og var fantastiske å se på - så kjørte båten til min forskrekkelse plutselig bare inn til land igjen. De har jo en tidsplan å holde, så klart. Delfinene fulgte med innover et stykke på veien, og kunne da observeres både foran og bak båten. Etterhvert lot de oss seile vår egen sjø, og gikk tilbake til egne sysler. 

Når vi var nesten inne ved land, kom en speedbåt kjørende i full fart mot oss, og båten vår stoppet. Pirater! tenkte selvsagt jeg. Men, nei. En pakke ble overlevert, og oppi der lå det bilder og nøkkelringer med bilder av hver av passasjerene. Så ble vi tilbudt å kjøpe disse; 10 euro for bildet og 5 for nøkkelringen. Akkurat det var litt kleint, og jeg takket pent nei til bildet, kanskje mest fordi jeg så ut som en uflidd alkis.

Nøkkelringen kjøpte jeg! Slik at dere kan se hvordan båten så ut! :-) 

Jeg lurer på hva de gjør med alle nøkkelringene som ikke blir solgt? Blir de kastet, eller kan de bytte ut bildene?

Til tross for nøkkelringen var vi godt fornøyde med turen. Selv om den ikke måler seg med hvalsafari i Tromsø - men det skal jo også litt til.

8 kommentarer

fruensvilje

30.03.2016 kl.15:26

så morsomt da att akkurat dere skulle få oppleve diss hvalene som ikke viser seg så ofte )) ja i disse landene kan dei dette med å lure turister til å bruke penger ) men det er nok dette dei lever av også ,så dei må nok være om seg når sesongen er der

Lillian

31.03.2016 kl.19:17

fruensvilje: Ja ikke sant, jeg tror ikke de blir steinrike av det de holder på med akkurat. Men jeg tenker at jeg ville heller gitt de pengene i tips enn å kjøpe sånne dingser. Og da de kom med tipskassa si så hadde jeg brukt alle pengene på dilldallet. Så da ble det ingen tips, liksom. Men jaja. Fine folk på denne båten i alle fall. :-)

frodith

30.03.2016 kl.17:59

De bytter sikkert ut bildene, det MÅ de jo gjøre :-) Eller blir det dyrt. Men du din heldiggris som har vært og gasset deg i sol og varme :-) FIne bilder <3

Lillian

31.03.2016 kl.19:15

frodith: Ja, tror du ikke? Satse på det. :) Ja, jeg er heldig, syns jeg. Nå har det vært overskyet og regn et par dager, men det gjør ingenting, siden vi har vært under vann disse dagene og sett på fisk. Har grusomt dårlig dekning her nede, så jeg kommer innom hos deg når jeg kommer hjem. :-)

toveview

30.03.2016 kl.22:17

Spennende opplevelse ser det ut til, også pirater da, he-he :) ! Først trodde jeg alle fisker var delfiner, så ikke at det hadde sneket seg inn noen hvaler. Ganske like. De bytter sikkert bildene ja. Artig med slike minner da. Jeg hadde også ganske sikkert kjøpt suvenirene, om jeg hadde vært der.

Lillian

31.03.2016 kl.19:13

toveview: Ja, ikke sant, pirater er spennende, hehe! Delfiner er en gruppe hvaler, og tilhører tannhvalene, det gjør også gåsenebbhvalen, så det er ikke rart de er like. Jeg trodde først det var en delfin, fordi snuten ligner. Jeg tror de på båten kalte den en delfin også. Men det er visstnok en nebbhval.
Ha en fin dag, og takk for besøket :-)

natheless

31.03.2016 kl.10:07

Noe så herlig da! Dere får jammen oppleve masse på turen. Kos med en nøkkelring som minne. Ha en vakker dag! :)

Lillian

31.03.2016 kl.18:58

natheless: Takk, det er godt å være på tur, ja. :-) Jeg håper du får en vakker dag også! :-)

Skriv en ny kommentar

hits