Påskeferie på Gran Canaria

Min første ekte sydentur her i livet ble tatt på sparket nå i påska. Jeg og minstejenta fant noen restplasser på finn, og så dro vi til Gran Canaria tre dager senere. Nå snorkler vi rundt i havet og er ganske fornøyde med livet. 

Skrenten til høyre her bor vi i. Skrenten er bratt, og innover i dalen er den full av øgler, kanarifirfisler. Mange små, trolig Gallotia atlantica, som visstnok er satt ut her på øya. Men det var også noen digre, som trolig må være Gallotia stehlini. Disse kan bli opptil 80 cm lange. Arten er endemisk for Gran Canaria, det vil si at det er det eneste stedet i verden hvor de lever, sånn opprinnelig. Men det skal også være satt ut noen på Fuerteventura, som er en naboøy. Kanarifirfislene er utrolig raske, og jeg ser de ikke før de oppdager meg og løper sin vei. 

Jeg trodde ikke jeg fikk bilde av firfislene, men når jeg lysnet opp dette bildet - så lå det jammen meg en liten Gallotia under steinen! Skal ikke gjette på art, men gøy var det.

En av de mange gresshoppene her nede. De andre hadde det travelt, men ikke denne. 

En fugl jeg møtte på tur. Jeg syntes jeg hørte noen gransangerlyder inni busken, vet ikke om det var denne som laget de. 

Undervannskamera er gøy. 

Her ser vi en liten fisk på snorkleturen. I morgen skal vi dykke "på ordentlig", så da håper vi å se flere fisker. 

Tærne koser seg i den mørke sanden på stranda i Playa del Cura. Siden øya er vulkansk så er sanden her mørk.

14 kommentarer

fruensvilje

29.03.2016 kl.09:39

God morgen.Å du som du koser deg ,herlig med sol og varme,en varme vi oftast må til varmere breddegrader for å få oppleve ) og siden dette er din første tur så håper eg att du virkelig koser dg ))

Disse småøglene såg vi også en gang vi var på tur,men vi fikk bilde av dem ) dei var på noen blomster og hadde ikke så mange plasser å gjemme seg bort på hi hi ,di får se litt ekstra på blomster med brunfarger ) kanskje du fanger en før ferien er over,nyt dagane

Lillian

31.03.2016 kl.19:25

fruensvilje: Tusen takk, jeg har så dårlig nett at jeg er en skikkelig treg svarer. Men det er herlig ja. Takk for tips, har etter dine anvisninger forsøkt å se ekstra godt på brune busker og blomster. Fikk bilde av en med mobilen i dag, det var gøy. :-) Fine de er. Ha en fin dag. :-)

natheless

29.03.2016 kl.10:26

Så flott da, med sand mellom tærne, i mars! Kos deg masse og knips i vei! Øgler er noen smartinger, jeg har forsøkt meg på dem jeg også. Noen er greie, mens andre forsvinner før man nesten har oppdaget dem. Lykke til med fortsettelsen og nyt det!:)

Lillian

31.03.2016 kl.19:23

natheless: Tusen takk, jeg nyter det fortsatt. I dag fikk jeg med datteren for å se etter firfislene, og så sa jeg til henne at i dag ser vi de nok, for nå ligger kameraet hjemme. Og da så vi en som lå helt stille, og vi kunne gå helt bort. Helt typisk. Men det var gøy, og jeg fikk mobilbilde. :D

Henriette Celin

29.03.2016 kl.12:08

Så herlig! Sydenferie er så avslappende (:

Kjekt å se slike dyr, og noen flotte bilder du fikk. Spesielt det siste ^^

Lillian

31.03.2016 kl.19:21

Henriette Celin: Tusen takk. Ja, det var digg, jeg har jo aldri vært i syden før, eller var på Mallorca om vinteren men det gjelds ikke fordi det var iskaldt. Men nå er jeg blitt sydenturist. Endelig. :)

fjellgeitbundingen

29.03.2016 kl.22:32

Heldiggris. Skal dere besøke krokodillefarm eller ri på, kameler. Det skal jeg gjøre om jeg en gang reiser til Cran Canaria. Evt fottur på fjellet :) Kos dere masse i sol og varme.. Herlig,, herlig :)

Lillian

31.03.2016 kl.19:20

fjellgeitbundingen: Nei, ikke krokodiller eller kameler på oss, har sett at de har tilbud men det blir ikke denne gang. Men en fottur på fjellet står høyt på ønskelista, og jeg tror jeg vil hit igjen engang å gå meg en skikkelig langtur. :-)

passion4lifeandtravel

30.03.2016 kl.00:05

Så fine bilder fra Gran Canaria <3 Høres ut som at dere har det superkos <3

Lillian

31.03.2016 kl.19:19

passion4lifeandtravel: Tusen takk, Mette, jeg forsøkte å innom hos deg og lete etter gran canaria-tips, men så er det så himla håpløst nett her at jeg måtte gi opp. Det er virkelig ikke til å tro hvor tregt internett faktisk kan bli. :O Ha en fin dag :-)

Siv Svanem

30.03.2016 kl.08:40

Så helt herlig ut på disse bildene. Her har vi snø enda så det er ikke helt likt.

Lillian

31.03.2016 kl.19:18

Siv Svanem: Takk, det er herlig her, men nå blåser det, og en tysk dame kom løpende og ropte "katastrof, katastrof" i går fordi det kom en regnbyge. :D Men vi koser oss helt kjempemye. :-)

fjellgeitbundingen

31.03.2016 kl.22:45

Men fin delfinsafari fikk dere :) Kan ikke få med seg alt på en gang. Skal være kos også.

Henriette Celin

31.03.2016 kl.23:06

SV: Hehe, så bra du fikk oppleve syden ordentlig nå da ^^

Skriv en ny kommentar

hits