Hjemmesnekra er best - Flaggermuskassa vår er populær!

   

Jeg har likt flaggermus ganske lenge, og kassa på bildene over hang jeg opp på låveveggen i mai 2012.

Det har bodd flaggermus her de siste to sommerene i hvert fall. Før det så sjekket jeg nok ikke så nøye, for jeg trodde ikke helt på at det ville komme noen innbyggere. Men det gjorde det jo!

I vinter snekra vi en diger flaggermuskasse, som henger på samme låveveggen som den andre, bare litt bortenfor (bilde over). Kassa har flere rom, og plass til sikkert 1000 flaggermus. Du kan lese om den, og få tips til hvordan du kan lage en tilsvarende, her! 

Den nye, hjemmelagde, hang uberørt i hele sommer. Jeg sjekket omtrent en gang hver uke, men det var aldri noen der. I den ferdigkjøpte kassa var det en eller to flaggermus ved hver sjekking. Egentlig er ikke dette så rart, for det kan ta tid før en ny kasse blir tatt i bruk. Men, så! En dag kom vi til å tenke på at vi kanskje burde rydde vekk litt buskas foran den hjemmesnekra kassa, fordi buskene kanskje hindret innflyvningsveien for flaggermus. Busker ble beskåret, og ved sjekking bare noen dager etterpå var det flaggermus i kassa! Den hjemmelagde!

Etter dette har det BARE vært flaggermus i den nye kassa, og IKKE i den ferdigkjøpte. Oppskriften vi brukte var nok veldig god. Det blir gøy å følge med på kassene fremover, jeg kommer nok tilbake med mer om dem til neste år. 

   

Denne dvergflaggermusa satt på treet i nærheten av huset mitt i fjor sommer, kanskje det er den som bor i kassa mi nå?

3 kommentarer

fruensvilje

29.10.2015 kl.12:47

Så spennende da,ja vi får se da hvor mange som flytter inn

Margrethe

29.10.2015 kl.13:02

Så spennende :-) skjønner godt at det der er moro..... :-)

karidansen

29.10.2015 kl.20:01

Jeg har aldri hørt om at noen har snekret kasser til flaggermus før, så nå lærte jeg noe nytt! Det er jo noen artige skapninger, men jeg forbinder dem med litt sånn "Skrekk og gru"! :)

Skriv en ny kommentar

hits