Med Biofoto til Elgtun

Jeg har meldt meg inn i Biofoto i løpet av året, og fikk bli med dem til Elgtun i helga for å ta bilder av elg! Det var min første tur med biofoto, og også mitt første møte med Elgtun. Over ser du Orvar, den 1,5 år gamle oksen på Elgtun. Han er sjefselgen, den eneste oksen.

Elgtun ligger i Bygland, Setesdal, og er et nyoppstartet konsept hvor man kan komme for å se på og snakke litt med elgene, samtidig som man lærer mye om både elg og naturen forøvrig. Skogsområdet elgene bruker er stort, men elgen kommer til et bestemt sted til  faste tider for å få mat. Da kan man faktisk komme helt innpå dyrene, og de spiser til og med fra hånda di om du tør!

Olgas øye. Olga er en 1,5 år gammel elgku, og hun kommer godt overens med Orvar.

Fotografgjengen var 10 i antall, alle fra Biofoto Sørlandet. Det var koselig og lærerikt - vi fikk vafler og kaffe, og jeg lærte både masse om elg og masse om foto! Sola lyste skarpt fra himmelen mens vi var der; det var med andre ord et vanskelig fotolys, med mye skygger og utbrente områder i bildet. Jeg fikk nok ikke så mange bilder å skryte av - men mange å slette! Det som er nyttig er å se hva de andre fotografene fikk ut av dagen, de kunne nok et par triks eller tre om egen plassering og utnyttelse av lyset.

I tillegg til Orvar og Olga, så har det nylig ankommet to elgkalver fra en elgpark i Sverige. De har en egen skog å gå i de neste ukene, fordi Orvar er i brunst og derfor er litt uberegnelig. Kalvene har knyttet et spesielt bånd til de som driver elgtun, og det var tydelig at de to på bildet over følte seg trygge på hverandre!

Søthetsfaktoren var til stede, særlig inne hos Elvira og Frøya, som de to jentene her heter.

Det blir mest sannsynlig ny tur til Elgtun med Biofoto i høst, og jeg gleder meg allerede!

6 kommentarer

natheless

22.09.2015 kl.08:28

Men så artig å komme elgen så nær. Utrolig fine bilder blir det jo også. Ute i naturen er det ikke like lett kan man si! Morsomt å se. Kos deg videre med fotohøsten! :)

fruensvilje

22.09.2015 kl.08:55

Herlige bilder,elgen er en majestet i skogen :) jeg var heldige og fikk besøken en elgpark i Sverige og jeg ble helt satt ut av størelsen på dyrene

frodith

22.09.2015 kl.19:42

Åå jeg er SÅ misunnelig :-) Høres lurt ut å være med på sånne turer :-) Og du kommer så nærme dem :-) Moro <3 klemmer <3

Lillian

23.09.2015 kl.08:10

frodith: Ja, lurt å omgi seg med folk som er interessert i samme ting, blir mye gøyere. Biofoto har en egen Oslo-avdeling, ser jeg. Så ikke noen grunn til å sitte der og være misunnelig, med andre ord. Sjekk ut? :) Klem

Lillian

23.09.2015 kl.08:12

fruensvilje: Ja, elg er flotte, de skrider rundt i terrenget på en egen majestetisk måte. Disse dyrene her var ikke så kjempestore, de er jo ganske unge enda. Men de blir nok bare større... :-)

Lillian

23.09.2015 kl.08:17

natheless: Ja, ute i naturen er det ikke like lett. Ville nok sittet i skogen enda hvis jeg skulle hatt like bra nærbilder av ville elg, men bildene er jo også mer "ekte" når man har tatt de i den "ekte" naturen. Kan jo ikke sammenliknes i det hele tatt, men det er ganske lærerikt å ta bilder av dyr som faktisk er til stede og kan fortelle at "nå var lyset helt feil" eller "dette utsnittet funka fint". Så dette var artig, ja. :-) Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits