Ulvespor

For litt siden dro vi på overnattingstur i Østmarka, hvor vi blant annet ønsket å se etter ulvespor. 


Inne på isen på et vann lå det et elgkadaver, og rundt dette var det mye spor etter ulv. Vi overnattet ikke så langt unna, og kunne høre ulvene om natta, når de kranglet om restene av elgen. Det var kjempespennende! Det er nok ikke alle som liker å ligge under et tre i skogen midt på vinteren, men for de som liker det så er det bare å anbefale å gjøre det i Østmarka. Vi våknet til svartspettens tromming, og et ekorn hoppet rundt like ved oss. 


På tilbakeveien så vi at elgkadaveret så helt annerledes ut! Det var slitt mer fra hverandre, og flyttet. Elgens hodeskalle var også slept langt avgårde på isen, og lå nå like ved skiløypa...


Sporene etter to ulver var tydelig nye fra dagen før. Det så ut til at den ene ulven var litt større enn den andre. 

 

Store potespor... Kniven måler 10 cm. Etter hva jeg vet er det tre ulver i Østmarka nå. Fenris, hannen fra det opprinnelige paret, og to av hans avkom; en tispe og en hann. Frøya, mor til de to ungdyrene er visstnok blitt borte. 

Foreningen Våre Rovdyr var veldig imøtekommende når vi spurte om råd for å se etter ulvespor. Vi ble så takknemlige for hjelpen at vi meldte oss inn i foreningen, og mottar nå medlemsbladet derfra, og vil få tilbud om å bli med på ulvesporing. Denne turen var vinterens høydepunkt for min del!

#ULV #ULVESPOR #DYRESPOR #ØSTMARKA #SKI #VINTER

7 kommentarer

fruensvilje

10.03.2015 kl.16:38

skal si du er ei tøffe dame,jeg tviler overhode ikke på att dette var kjempespennende,men jeg hadde ikke turt :))

frodith

10.03.2015 kl.19:34

Spennende...og LITT skummelt...Men du er vel ikke særlig redd noenting... :-D

passion4lifeandtravel

10.03.2015 kl.20:52

For en spennende tur det må ha vært <3 Så gøy at du delte :)

fjellgeitbundingen

11.03.2015 kl.10:08

Så spennende :) Fine bilder..

Ugleloftet

14.03.2015 kl.20:20

Å så gøy! Der skulle jeg gjerne vært med. Jeg har et håp om å få et glimt av disse ulvene på vårt viltkamera etterhvert :)

Lillian

18.03.2015 kl.16:19

Ugleloftet: Å så moro, bor du i ulveområde du, da? Spennende! :-)

Lillian

18.03.2015 kl.16:19

fjellgeitbundingen: Tusen takk! :-) Det var spennende, ja. :-) Tenk så mange muligheter vi har til å oppleve naturen, heldige oss her i det fine landet.

Skriv en ny kommentar

hits