London Wetland Centre

London har mer enn bare butikker og puber. Faktisk har byen et fantastisk våtmarksområde med masse fugler - London Wetland Centre.

Det er et stort område med både parker og våtmark, og det finnes også cafe og en butikk som selger naturrelaterte ting og bøker. Jeg kjøpte en flaggermus-bestemmelsesguide og fingervanter - fordi det var en ganske så kald dag! 

Rundt omkring er det flere slike bygg; fugletittertårn og -buer. 

Oppe i tårnet er det vinduer så man kan se utover våtmarksområder med masse fugl. Er man lur har man da med seg en kikkert. Og gjerne 50 kilo fotoutstyr. Det hadde ikke jeg, og som så ofte før så hadde jeg til og med glemt å lade batteriet til fotoapparatet. Som så ofte før så trøstet jeg meg med at det er sånne feil man lærer av. 

Utenfor vinduet ser det slik ut. Vakkert - og nesten litt groteskt med byen trengende på rett bak der. Når jeg var her var det en vandrefalk som fløy utenfor. Ellers var det mye sothøner, sivhøner, stokkender og andre ender. 

En kjærkommen gråhegre satt helt uberørt av meg som kom forbi...

Og en svartkråke - veldig nær slektning til vår egen kråke - satt seg ned og pyntet opp.

Her ser du et flaggermushus. Det er laget for flere typer flaggermus, og er bygget delvis over vann for å gjøre det mest mulig attraktivt for vannflaggermus. 

Flaggermushuset 

Like bortenfor var denne sivhøna og det jeg tror er en dvergdykker. 

Dvergdykkeren igjen.

Noe av området er forbeholdt otere. Otere var nesten utryddet i England som følge av forurensning, men nå har bestanden tatt seg opp, og det er otere tilbake over hele landet. Legg merke til de utrolig søte fingrene og tærne den har!  

Oterne er innenfor et gjerde, og det er en hann og en hunn som går bra sammen. Derfor håpes det nå at de skal få unger. 


For å komme seg til London Wetland Centre, er det bare å ta undergrunnen til Hammersmith. Det går an å gå fra stasjonen der, eller man kan ta bussen som går direkte til senteret. Selv om ikke det er langt å gå kan det være lurt med buss fordi det ble ganske mye gåing inne på området.

Omtrent 12 pund var prisen for å komme inn, noe som kanskje kan høres dyrt ut - men det er sikkert mye billigere enn en gjennomsnittlig shoppingrunde ville kostet. 

#london #london wetland centre #fugler #flaggermus #dvergdykker #gråhegre #kråke #svartkråke #oter

Mer om fugler

8 kommentarer

fruensvilje

12.02.2015 kl.20:54

så hærlig,en skikkelig flott og innholdsrik tur du har hatt ::)) og hva du fotograferer med hvet ikke jeg,bildene var uansett superflotte )kjekt å høre litt fra deg igjen

frodith

12.02.2015 kl.21:52

Når var du i London? Nylig? Så mye fine bilder, av fugler selvfølgelig. Jeg er glad i de da, men den oteren var jo bare helt skjønn, selv om han så litt ilter ut .... Fine "hender" ja ;-) Vi så en hegre midt i byen i Edinburgh, over en elv som gikk i byen. Det overrasket meg litt må jeg si... Men jeg vet jo ikke så mye om hvor de oppholder seg egentlig.. Håper du har det bra i byen fremdeles, og snart er det vår <3 klem <3

Lillian

14.02.2015 kl.22:02

fruensvilje: Tusen takk, jeg hadde bittelitt strøm på kameraet, før det gikk tomt, så fuglene er tatt med kamera, mens de andre er tatt med telefonen. Veldig dårlig zoom på telefonen, og begrenset hvor nær en fugl man faktisk får til å snike seg - før den flyr... :-)

Lillian

14.02.2015 kl.22:18

frodith: Jeg har også sett hegrer i byen, i Amsterdam var det mange... Men de som bor i elva vår er kjemperedde for folk! Så de tilpasser seg. Ja, har det bra, litt fordi jeg tenker på at det snart er vår! Det er oppløftende! Dette er den beste tiden på året nesten, når man går og vet at våren er her, og det er kjempelenge til neste gang det blir mørkt ca hele døgnet! :-) :-) :-)

passion4lifeandtravel

18.02.2015 kl.06:26

Tusen takk for reisetips <3 Jeg som ikke har tall på mange ganger jeg har vært i London, senest i høst, men der har jeg aldri vært <3 Kjempefine bilder <3

Lillian

19.02.2015 kl.16:12

passion4lifeandtravel: Ikke verst å finne en plass DU ikke har vært! Hehe! :-) Takk :-)

passion4lifeandtravel

19.02.2015 kl.16:17

Thi hi, selv om jeg alltid har kanskje reist litt(eller veldig mye) mer enn det som kanskje er vanlig, så er det veldig mange steder jeg ikke har vært :).Spesielt i Europa, selv om da jeg var yngre reiste jeg mye i Europa,og forsøker å gjøre det litt innimellom, men som regel blir det langt og lange reiser på meg :). Dette steder som du skrev om her, er jo helt etter min smak, så det må jeg få til en gang jeg er i London :).

Lillian

19.02.2015 kl.19:39

passion4lifeandtravel: Gøy hvis du tar turen, du kan sikkert få kjempemange fine bilder derfra. :-)

Skriv en ny kommentar

hits