Vinterdvale

Her er vinterresidensen. Men det er ikke JEG som bor her inne, altså! Jeg er bare på tur, jeg, og litt nysgjerrig på gamle gruver, så klart. 

Et stykke inne i gruvegangen er en port. Her er det visst bare å snu!

Veien ut. Må passe på å ikke plumpe i vannet! Den gamle gruven har blitt stengt for allmennheten for at de som bor her skal få sove i fred gjennom vinteren, det får man vite om man leser det fine skiltet som henger utenfor gruveinngangen. 

Mye fin informasjon å lese på skiltet utenfor. Det er mye som skal klaffe for at flaggermusene overlever til neste år, så de må velge seg et bra overvintringssted. Og når de først har funnet det, så er det bra at de får henge i fred, og ikke blir forstyrret.

Denne bloggen sympatiserer selvsagt med flaggermusene, og holder derfor dvaletiden mest mulig hellig. Det er en tid for alt, og er man heldig får man flakse litt med vingene igjen når våren dukker opp!

#gaustad gruve #nordmarka #oslo #flaggermus #gruve

6 kommentarer

frodith

21.01.2015 kl.06:32

Og du finner ut mye rart i løpet av dvaletiden din :-D He-he... Jeg hadde aldri funnet ut det der!! Aldri hørt om,og jeg har jo bodd her i årevis :-D Koselig å se deg igjen, jeg er sikker på det er mye fugler og annet å titte på på Østensjø fremdeles, om du ikke har noe å skrive om :-D hi-hi Neida, kos deg med bloggfri du om du vil :-) Men gleder meg til du kommer tilbake :-) Klemmer <3

fruensvilje

21.01.2015 kl.09:39

hei og godt nytt år :) du er på dine vandringer du,artig att flaggermusene har etablert seg i en nedlagt gruve da,bedre det enn i private heimer skulle en tro :)

Lillian

21.01.2015 kl.12:08

fruensvilje: Ja de er nok mindre velkomne i mange hus enn i nedlagte gruver, ja. Ikke lett å være flaggermus i dette vinterlandet... :-)

Lillian

21.01.2015 kl.12:14

frodith: Alltid noe nytt å oppdage! :-) Jeg fant faktisk gruva på grunn av at det ligger en geocache her. Mange spennende ting som dukker opp ved hjelp av geocaching. :-) Ja, må nesten ut av huset for å finne noe å blogge om (i alle fall når jeg har "naturblogg" som beskrivelse i headeren?). Må nok til Østensjøvannet snart igjen ja! :-)

frodith

21.01.2015 kl.13:33

Si i fra hvis du skal!? Jeg blir med :-) Kanskje LITT mindre snø først bare :-D

Lillian

12.02.2015 kl.20:43

frodith: Ja, det skal jeg gjøre! :-) Sikkert vårstemning ved Østensjø nå snart, snart, snart! :-)

Skriv en ny kommentar

hits