Ekorn i Green Park

Disse ekornene bor i Green Park i London, like ved Buckingham Palace. Denne ekornarten, gråekorn (Sciurus carolinensis), er innført til Storbritannia fra Amerika. 

Jeg tror kanskje dette ekornet prøver å fortelle at han er sulten?


Norske ekorn er en annen art (rødt ekorn, Sciurus vulgaris). Rødt ekorn har hårete ører og  rødere pels, som den over her som jeg møtte tidligere i høst. Før var det mange røde ekorn i England også, men nå er det blitt veldig få av dem. De innførte grå er hovedgrunnen til dette. Grå ekorn er ofte bærere av et virus (parapoxvirus). De grå ekornene blir ikke så veldig plaget av dette viruset, men det smitter over på de røde ekornene. Hos rødt ekorn vil viruset føre til døden hvis ikke ekornet får behandling. 

Et av dyrene hadde mistet halen sin!

Det veldig søte gråekornet er altså årsak til død og fordervelse hos de opprinnelige ekornene i England. Det er selvsagt ikke ekornets feil, skylden ligger hos de som importerte og slapp ut disse dyrene her. Det er lenge siden (1876), og man kan jo ikke annet enn å forsøke å lære av gamle feil. Dyr bør få bli der de er tilpasset å være, og vi mennesker vet ikke hva konsekvensene kan bli av våre importer og utslipp av nye dyr.

Herr Haleløs kunne ikke skjønne hvorfor vi ikke hadde med noe spiselig når vi kom på besøk! Jeg er like fasinert av de flotte dyrene selv om de er på et sted de ikke burde. Og; jeg ønsker meg fortsatt ekorn i hagen (men jeg kommer ikke til å importere noen).

11 kommentarer

frodith

03.11.2013 kl.09:14

Utrolig fint det nederste bilde da, der han sitter så fint og ser opp :-D Er de ikke litt aggressive? Elller nærgående eller hva jeg skal si...? :-D Jeg husker vi var i Skottland, Glasgow, og møtte på en gjeng sånne i en park... og jeg ble veldig glad og satte meg nesten ned... og så begynte de å komme i grupper bortover nesten... og samboeren sa de kunne være litt hissige... ikke bare søte... så vi vandret FORT videre.. ;-) God morgen klemmer herfra <3

Fru Stussli

03.11.2013 kl.10:09

Fiiiine!

Vi som er så anglofile får helt vondt i magen. Har vært i de største parkene i London og elsker dem alle. Det er dyreliv, menneskelig, planteliv og så vakkert. Min favorittpark er Regents park, men alle er flotte.

Stoooor klemmer

Lillian

03.11.2013 kl.10:53

Fru Stussli: Nå måtte jeg altså google for å finne ut hva i all verden dere er for noe merkelig, dere i Stusslifamilien... anglofile betyr altså at man har stor interesser for England uten selv å være engelsk! :-) Har bare vært i Green park og Hyde park tror jeg... Green park er ganske liten faktisk, og uten det helt store dyrelivet. Men ekorn er det der! :-)

Lillian

03.11.2013 kl.10:55

frodith: Tror de kan være vel nærgående, ja... Hvis de er mange så kan de kanskje klare å overmanne en stakkar? :D
Jeg prøvde å få en til å komme til meg, men den ville ikke siden jeg ikke hadde noe spiselig.

Livsrom

03.11.2013 kl.11:31

For noen bilder du har fått tatt! Kjempeflott og fasinerende:)

Men det er en trist historie du forteller. Synd at vi mennesker skal forrykke balansen i naturen med å gjøre slikt, men det finnes utallige eksempeler........

Ikke desto mindre, flotte bilder av flotte dyr:)

Ha en fotsatt fin søndag:)

Lillian

03.11.2013 kl.12:43

Livsrom: Ja, ikke sant... det er mange slike eksempler. Når man forstår konsekvensene er det ofte altfor sent å rette opp i...
Men, ja, flotte dyr! :-)
Ha en super dag!

fruensvilje

03.11.2013 kl.14:39

koslige bilder av et nydeligt lite dyr ;))vi hadde ekorn i hagen her på Leira for mange år siden,men da noen gamle fruktrær på oppsiden av huset måtte bøte med livet forsvant dei opp i skogen

Lillian

03.11.2013 kl.19:49

fruensvilje: ekorn er så koselige, hadde et par innom i fjor, men så dro de videre. Jaja...

ladyaugust

03.11.2013 kl.23:58

hahaha såå fine de er :D Her er det ekorn overalt, men så bor jeg jo midt utti skogen også da ;) Nydelige bilder <3

Lillian

04.11.2013 kl.16:40

ladyaugust: Så heldig du er, da! Jeg ønsker meg så veldig noen hage-ekorn! :-)

ladyaugust

04.11.2013 kl.19:02

:) ja de er jammen fiiiine <3

Skriv en ny kommentar

hits