Flere dyrespor i snøen

De nye trugene mine er så moro å gå på at jeg har vært ute i skogen hver dag siden jeg kjøpte dem. Dagen i dag var intet unntak, og jeg fant mange fine spor i snøen i dag. 

 

Jeg mistenker dette for å stamme fra en grevling. Selv om grevlingen ligger i hi og sover vintersøvnen sin om vinteren, så kan den gjerne våkne opp og ta en liten tur ut. 

 

Siden jeg ikke er sikker på at det er grevling, har jeg spurt på spør-en-biolog-forumet. (Det ble bekreftet at dette ER grevlingspor!)

 

Dette må jo være harespor!

Sporene sladrer om at elgen går hit for å drikke vann.

Disse sporene virket litt mindre enn elgsporene, så jeg lurer på om det kan være hjort. Det har jo kommet mer hjort på sørlandet i det siste, men så finnes det jo små elger også, selvsagt. 

Da jeg tittet ned i et rådyrspor fikk jeg se noe som lignet spindelsvev nedi sporet!? Og da jeg så nøyere etter så satt det jammen en edderkopp der og ventet på insekt i fella si. Spørs om han må vente litt!

Optimisten!

Boka "Dyrespor og kunsten å spore" av Åke Aronson og Peter Eriksson er av mange ansett som den beste boken om dyrespor. Men, den er ikke lenger i salg. Heldigvis kan man lese den på nett! Hos Nasjonalbiblioteket!

8 kommentarer

Blomsterdamen

19.02.2013 kl.15:51

Deilig nå når det livnar i naturen

fruensvilje

20.02.2013 kl.10:40

Så spennende da :))tittet litt på grevlingspor og mener no att dette likner veldig masse da :))

Var nok vel opptimistisk den vevkjærringen ja,mulig den blir fuglemat selv stakkaren

Ugleloftet

20.02.2013 kl.15:01

Stilig! Vi har også hatt mystiske spor i hagen, og ut fra hva jeg fant da jeg googlet den gang synes jeg de du har funnet ser ut som Grevling.

Lillian

20.02.2013 kl.17:47

Ugleloftet: Ser ut som alle er enige i at det er grevling, så da er jeg helt overbevist. Morsomt dyr, som gjerne hjelper til med litt graving i hagen sommerstid!

Lillian

20.02.2013 kl.17:48

fruensvilje: Takk, da er jeg overbevist om at dette virkelig er grevlingspor. :-) Gøy å vite, og i dag har jeg sett mange fler av dem i skogen. :)

Lillian

20.02.2013 kl.17:50

Blomsterdamen: Det er fantastisk! Den tiden som kommer fremover nå er den aller beste!

fruensvilje

20.02.2013 kl.17:58

hadde vært moro da om du hadde fått selve grevlingen også på bilde :)

anonym

04.03.2014 kl.16:47

Det første sporet er grevlingspor ja, som er lett å kjenne igjen fordi den har fem tær, og at de synes veldig godt.

Skriv en ny kommentar

hits