Tyske jaktmarker

I Tyskland er det mange villsvin, og både rådyr- og villsvinjakt er vanlig. Jakt i Tyskland skiller seg ganske mye fra jakt i Norge, og ikke bare fordi Norge har tapt villsvinstammene som vandret rundt her for noen tusen år siden, og derfor ikke har de samme dyrene å jakte på. Det er også jaktmetodene som er annerledes.I Tyskland er det veldig vanlig med jakttårn. Alle som har vært på biltur i Tyskland har hatt mulighet til å observere hundrevis av jakttårn, de står jevnt fordelt rundt om på de mange jordene. Her er det enkelt og greit for en jeger å klatre opp stigen med geværet og termosen sin i grålysningen, og vente på at rådyr og villsvin skal komme og innta frokosten sin. Går man tur i en hvilken som helst skog, så finner man like mange jakttårn der også. En fin naturopplevelse kan være å klatre opp der og bare sitte og se på dyrelivet.Her er det ryddet en lysning i skogen, og det blir lagt ut mat for å lokke villsvinene til stedet, i passende skuddhold fra jakttårnet. Mye villsvinspor ved maiskolbene i forgrunnen tyder på en egnet plass for villsvinjakt! Obelix og Asterix kunne spart seg noen løpeturer etter villsvin hvis de heller hadde valgt denne metoden...

I Norge vet jeg ikke om denne måten å jakte på ville blitt sett på som helt fair. Jeg synes det blir litt "rått parti", på en måte. Dyrene skal få en sjanse til å komme unna. Det er kanskje kulturforskjeller og hva man er oppvokst med som spiller inn på synet mitt på dette. Jeg tror at tyskerne jakter som de gjør delvis fordi jakta blir sikrere, litt mindre sjans for å skyte jaktkameraten når han sitter i et tårn på et annet jorde. Det er forhåpentligvis også lettere å se forskjell på bestefar og et villsvin når ikke det står busker og trær i veien overalt.Jeg synes nå i alle fall det var utrolig gøy å følge villsvinsporene fra dette jakttårnet, inn i skogen hvor jeg fikk se en flokk med villsvin. Det var tre voksne mødre, og de hadde hvert sitt kull med unger. Å få se dem der i skogen er min hittil beste naturopplevelse fra Tyskland!

Stikkord:

4 kommentarer

villmarksbloggen

22.09.2012 kl.19:43

Villsvin er ikke helt borte her i Norge. Rundt her jeg bor er det noen igjen. Snakket med en som fikk bilde av en stor villsvingalte på viltkamera han hadde satt opp. Og det ble skutt et villsvin i begynnelsen av september. Villsvin er uønsket i Norsk fauna i følge DN så det er jakttid hele året på denne skapningen, så noen rotfeste vil den nok ikke få her i Norge før reglene blir endret.

Lillian

22.09.2012 kl.20:21

villmarksbloggen: De som finnes har vel løpt over fra Sverige? Ja, har fått med meg at man prøver å holde dem unna, de kan nok være en plage siden de roter litt i jorda. Er vel derfor de ikke er ønsket?
Men håper personlig at de skal få lov å bli tatt inn i varmen her igjen! :-)

villmarksbloggen

22.09.2012 kl.21:01

Her skal jeg være enig med deg :-)

Joakim

23.09.2012 kl.15:19

Dette var ett bra innlegg synes jeg ;) ! Og det med at det er sikrere å jakte fra tårn kan nok være sant. Sikkerheten kommer vel alltid først :)

Skriv en ny kommentar

hits