Ekornhuset

På mandag ble jeg overlykkelig. I de seks årene jeg har bodd i huset mitt, har jeg ikke sett noen ekorn i hagen min. Men; på mandag så jeg et! Det hoppet rundt og samlet granfrø, så det ut til. Tirsdag var det der igjen! Jeg ble så glad at jeg nesten hoppet rundt litt, jeg også!

    
Jeg har jo fundert på hvor mange fuglekasser det er forsvarlig å lage av den gamle kledningen til huset vårt. Heldigvis har jeg langt fra brukt opp alle plankene enda, så nå har noen av dem (takket være min usedvanlig hjelpsomme mann) blitt til et veldig praktisk ekornhus, som henger oppi den digre grana vår. Det ligger noen nøtter og solsikkefrø der som lokkemat, sånn i tilfelle ekornet kommer tilbake...


Ekornhuset har to innganger, og er laget slik at om det skulle komme noen (en mår, for eksempel) for å ta ekornet, så kan det klare å smette ut i andre enden.Godt kamuflert inne mellom greinene! Det er nok usikkert om det noen gang vi flytte inn et ekorn her, men hvis det gjør det, så kan jeg følge med på det fra stuevinduet mitt!

Det hører med til historien at ekornet også ble observert på onsdag og torsdag. Så jeg krysser fingrene for at det trives her, og passer på å  fylle opp fuglematerne nå om dagen!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits