Overkjørt mår

I natt ble denne hann-måren overkjørt like bortenfor der vi bor. Det er andre gang jeg ser en mår i år, men den første var i live, så det var mye hyggeligere. Jeg tok med måren i en plastpose og skal legge den i en maurtue slik at jeg kan ta vare på kraniet dens.

Måren kjennetegnes på det lyse feltet den har under haken. Den har også en bustete hale, men på grunn av skadene på denne her så velger jeg å sensurere resten av kroppen i denne bloggen.

To strevsomme poter har lagt seg til ro...

I år har jeg sett veldig mange overkjørte dyr! Rev, grevling, bever og nå denne måren her. For ikke å snakke om de flate pinnsvinene som ligger langs veien ved Hamresanden. Det er ikke lett å styre unna et dyr som bare spretter ut i veien, men jo lavere fart man har, desto større er sjansen for å unngå en smell!

Senk farten om natta!

Stikkord:

6 kommentarer

passion4lifeandtravel

17.08.2012 kl.08:10

Så søt den var, og så trist...

Ja, til oppfordring om å kjøre mer forsiktig om natten...gjennom bloggen din så lærer jeg om et at dyreliv i Norge som jeg bare leser om i bok, og regner med at jeg aldri får oppleve...virkelig finnes...de kommer jo stadig frem på bloggen din :-)

...men...for noen tenner og poter...jeg hadde nok blitt litt sketten om jeg hadde møtt den ute på tur :-)

Lillian

18.08.2012 kl.08:04

passion4lifeandtravel:
Måren er nok veldig skvetten selv, så jeg tror den hadde løpt om den hadde truffet på "skumle" deg på tur! ;)

passion4lifeandtravel

18.08.2012 kl.23:09

Thi hi...ja, om jeg møter en mår så håper jeg virkelig at den er mer skvetten enn meg :-)

villmarksbloggen

22.08.2012 kl.17:57

Det er ikke ofte dette hender. Måren bruker å være sky av seg og viser seg sjelden. Men et flott dyr.

Lillian

23.08.2012 kl.18:03

villmarksbloggen: Ja, jeg syns jeg er kjempeheldig som har sett en levende mår. Men noen har jo mår på verandaen, som de kan studere i fred og ro også, har jeg sett. Men for de fleste er den nok en sjeldenhet. Og derfor ekstra gøy å se. :-)

villmarksbloggen

23.08.2012 kl.20:01

Hvis du bor i nærheten av skogen og setter ut honning er det ikke lenge før måren kommer på besøk :-) Måren elsker honning.

Skriv en ny kommentar

hits