Dyr og planter på min vei

I dag var jeg på tur på Tveit, nærmere bestemt Dønnestad. Der var jeg så heldig å få se både blomster og dyr, jeg fikk oppleve sneglesex på nært hold, og så til og med en vakker buorm som koste seg på en stein.

Bildene blir større hvis du klikker på dem.

To svartskogsnegler (Arion ater) koser seg. De er noen underlige skapninger! De er hermafroditter (er både hann og hunn). Når de parrer seg blir begge befruktet. Det hvite du ser på bildene er sneglepeniser, og de kommer ut ved sneglens munn.

Dette er kjempebjørnekjeks, en innført art som sprer seg veldig raskt og som er en trussel mot våre egne vekster. Det er lurt å bekjempe disse når man ser dem, men man bør ikke begynne å sable ned alle skjermplanter man ser av den grunn. Disse her blir store, denne var over to meter høy men de blir gjerne større. 

Humlebille (Trichius fasciatur) er en bille i skarabidfamilien. Den ligner på en humle, en egenskap som kan gjøre at den får være med i fred.

Denne billen satt på en bæsj.

Nesten fremme ved bilen la jeg ned kamera i sekken. Men så tok jeg det opp fordi jeg tenkte på den buormen jeg så i går som jeg ikke fikk tatt bilde av fordi kameraet lå i sekken! Og for ca første gang i livet så fikk jeg faktisk betalt for å være så forutseende, for hvem lå der på en stein? Jo, nemlig en buorm!


Vi så hverandre dypt inn i øynene og hadde en hyggelig stund. Men så måtte han visst hjem.

3 kommentarer

Joakim

08.07.2012 kl.18:06

likte bildene av bueormen:) Utrolig fasinerende skapning, og veldig sky. Synd folk dreper dem fordi at "alle" slanger er farlige :/

Lillian

10.07.2012 kl.22:48

Joakim: Så koselig at du likte bildene! Jeg syns jo jeg hadde flaks som bare traff den der på en stein med kameraet klart. :-) Ja, har nå sett to døde buorm til nå i år, og håper ikke de er drept fordi folk ikke vet forskjell på buorm og hoggorm.

Joakim

11.07.2012 kl.08:29

Jeg er redd det er derfor, hvertfall min erfaring. Jeg har blitt bitt av div ormer, men det er stort sett min egen feil. Og etter bueorm bitt. så var det en fot nedi bøtta med grønnsåpe, og wohla.... Så de er ikke noe skumle greier ;)

Her jeg bor nå har jeg faktisk ikke møtt på noe som helst type orm på 5år, vet ikke hva det kommer av men..

Skriv en ny kommentar

hits